przedszkole 15

Informacja dotycząca żywienia dzieci
w Przedszkolu Nr 15 w Tarnobrzegu

 

Informujemy, że w naszej przedszkolnej kuchni, przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujmy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Należą do nich :

  1. Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Produkty zawierające niewielkie ilości orzechów arachidowych, włoskich, laskowych, migdałów, pistacji.
  5. Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.

Poniżej znajduje się szczegółowy wykaz przygotowywanych w Przedszkolu Nr 15 potraw oraz spis używanych w nich składników:

Załączniki:
PlikOpisRozmiar
Pobierz (wykaz_potraw.doc)Wykaz potraw i składnikówPotrawy przygotowywane w Przedszkolu i ich składniki89 Kb
Pobierz (wykaz_potraw.pdf)Wykaz potraw i składnikówPotrawy przygotowywane w Przedszkolu i ich składniki366 Kb